Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maria Cherguis (V) reaktioner på fredagskvällens skjutning i Årby där en kvinna och ett yngre barn skottskadades. Foto: Pontus Stenberg/SVT

Förening hade möte om tryggheten i Årby – kort efter hördes pistolskotten

Uppdaterad
Publicerad

Årbyföreningen som politikern Maria Chergui (V) är med i, satt under fredagskvällen i ett möte om tryggheten i stadsdelen  – kort därefter hördes flera pistolskott och en kvinna och ett yngre barn skottskadades.

– Det här är terror, säger hon.

Skottlossningen inträffade runt 19-tiden på fredagskvällen när många boende var ute i området. Ett vittne berättar för SVT att flera mammor och barn satt vid borden precis intill lekplatsen när skotten ven.

SVT träffade under fredagskvällen kommunpolitikern Maria Chergui (V) som bor i Årby och är aktiv i den ideella Årbyföreningen som jobbar för att lyfta området med fokus på barn och unga. Hon befann sig i området när skottlossningen inträffade. Hon är en av flera politiker som gått ut och fördömt händelsen.

Lekplatsskjutningen

– Varje dag går människor runt och är oroliga och rädda, och tänker hoppas det inte händer något idag. Polisen måste ha förstärkning varje dag, och det måste vara långsiktigt, säger hon

I klippet hör du hennes reaktion.

Polisen undersökte två fläckar på brottsplatsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekplatsskjutningen

Mer i ämnet