Cederic Fechter, vd Skavsta flygplats. Foto: Robin Persson/SVT

Han blir ny vd för Skavsta flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att det blir den 42-åriga fransmannen Cédric Fechter som efterträder Peter Steinmetz som vd för Skavsta flygplats. Det meddelades under en presskonferens på onsdagen.

Cédric Fechter har tidigare lett mindre regionala franska flygplatser. Senast kommer han från en större flygplats i Lyon där han varit vd sedan 2017.

– Jag ville ha internationell erfarenhet och jag ville ha utmaningar. Situationen för Skavsta flygplats är komplex, men jag ser positivt på den utmaningen, säger han om varför han tackade ja till uppdraget som vd på Skavsta flygplats.

Offentliggörandet kom på onsdagens presskonferens från Skavsta flygplats, där även Nyköpings kommunstyrelseordförande Urban Granström (S) och flygplatsens styrelseordförande Emmanuel Menanteau medverkade.

Kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, Urban Granström (S), flygplatsens styrelseordförande, Emmanuel Menanteau, och Skavsta flygplats vd, Cederic Fechter medverkade på dagens presskonferens. Foto: Robin Persson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.