Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Johnsson är en av alla epa- och moppeåkare som ska delta i den luciakortege på hjul som ska rulla genom Strängnäs under luciakvällen. Se hur ungdomarna luciapyntar sina fordon i klippet. Foto: SVT

Här luciapyntar ungdomarna sina A-traktorer – ska tåga genom Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer vimla av blinkande granar, blixtrande tomteskägg och hornprydda A-traktorer i Strängnäs på lucia. Då ska nämligen ett stort antal motorintresserade unga luciatåga genom staden. Tåget kommer bestå av mopeder, A-traktorer och mopedbilar.

Under hösten har Ung i Strängnäs bjudit in motorintresserade ungdomar i åldrarna 15 till 18 år till pysselkvällar i fritidsgården. Ett ganska ovanligt pyssel dessutom.

Det handlar om att ta fram olika attiraljer så som luciakronor, tomteluvor och renhorn som sedan ska fästas på A-traktorer och mopeder.

För på luciakvällen smäller det.

Så kommer luciatåget att gå

Då kommer ungdomarna, personal från Strängnäs kommun och polisen delta i det rullande luciatåget.

– Vi vill göra något roligt tillsammans med ungdomarna, säger Mikaela Martinsson som är trygghetskoordinator på Strängnäs kommun.

Luciatåget startar klockan 19.00 vid Strängnäs fritidsgård och Kulturskolan och går sedan via Eskilstunavägen, Storgatan, Järnvägsgatan, Nygatan, Källgatan, Rådmansgatan och Bondegatan. Luciatåget kör flera varv.

I klippet träffar du ungdomar som är i full färd med att ta fram pynt till sina fordon. Dessutom berättar Mikaela Martinsson mer om arrangemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.