Tobias Rydergren, presschef på Coop, berättar att flera anställda kan få gå om planerna blir verklighet. I klippet ovan kan du se var i Eskilstuna lagret planeras att byggas. Foto: Coop/SVT

Här planerar matjätten stort lager utanför Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Matvarukedjan Coop planerar att öppna ett nytt stort lager i Eskilstuna logistikpark i Kjula 2024. Det innebär att lagret ersätter två lager i Västerås och Upplands bro, vilket kan betyda att flera hundra anställda kan få lämna sina jobb.

– Det blir billigare att driva ett automatiserat lager, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Eskilstuna kan alltså få ett nytt jättelager som planeras att vara helautomatiserat, något som tidningen Market var först med att berätta om. Det betyder att företaget kommer behöva färre anställda.

– Det går inte att automatisera allting men flera av våra konkurrenter har redan genomgått denna förändring och vi behöver göra detta för att vara konkurrenskraftiga, säger han.

Han berättar att det är en miljardinvestering och att det är tänkt att det nya lagret ska ersätta lagren i Västerås och Upplands bro. De anställda har informerats om de nya planerna.

Men vad säger ni till de anställda som är oroliga för att förlora sitt jobb?

– Vi har full respekt för det, därför vill vi gå ut med detta så tidigt som möjligt. Om det nya lagret blir av så blir inte förrän 2024 så man har ganska lång tid på sig att ställa om, säger han.

Beslutet om det nya lagret kommer att tas av Coop Sveriges styrelse i början av nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.