Kronprinsessan Victoria genomför en vandring i Sörmland. Foto: Sofia Hårdänge

Här rider kronprinsessan Victoria in i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen genomför kronprinsessan Victoria en vandring i de sörmländska skogarna. SVT är på plats vid Skottvångs gruva.

Med syftet att uppleva Sveriges alla delar och att lyfta värdet av friluftsliv genomför kronprinsessan Victoria vandringar runt om i landet. I dag har turen kommit till Sörmland, och turen inleds vid Skottvångs gruva mellan Gnesta och Åkers styckebruk.

”Hoppas jag får prata med henne”

Prinsessan anlände till gruvan vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen på hästryggen. Under dagen väntar både vandring, paddling på Marvikarna och en tur med museijärnvägen till Mariefred där hon ska promenera i slottsparken.

Somia Hafezpour följer med kronprinsessan Victoria på vandringen genom den sörmländska skogen. Foto: Sofia Hårdänge

Som sällskap under dagen har hon flertalet privatpersoner, som fått anmäla sig i förväg.

– Jag är taggad på att få träffa kronprinsessan. Jag hoppas att jag får prata med henne, säger Somia Hafezpour som är på plats med Naturskyddsföreningens ungdomsgrupp Schysst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.