Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad studenter och familjemedlemmar säger om upplägget som innebar att två anhöriga var tillåtna till området. Foto: Albin Aghamn

Här springer studenterna ut – till två anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin gällde speciella regler för studentutspringet från gymnasierna i Eskilstuna. Vi var på plats för att se hur det fungerade i praktiken när de nybakade studenterna sprang ut till två anhöriga som fått anmäla sig på förhand och visa biljett i entrén till Rinmansparken bakom skolan.

– Jag har inget att jämföra med men det känns som att det har gått jättebra, säger William Vesterberg om hur det är att ta studenten i år.

Även i år har gymnasieskolorna fått anpassa studentfirandet för att minimera smittorisken.

De kommunala gymnasieskolorna S:t Eskil, Rekarnegymnasiet och Rinmangymnasiet i Eskilstuna tillät två anhöriga eller vänner att ta emot studenten i samband med utspringet under lördagen, den speciella studentdagen i Eskilstuna.

För att de som inte var på plats ändå skulle kunna ta del av allt som hände under studentdagen direktsändes alla klassers utspring.

I klippet möter du studenter och anhöriga och hör dem berätta om hur de upplever det speciella firandet på Rinmangymnasiet i Eskilstuna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer