Här vaccineras Stig Larsson, 89 år, som den första i Sörmland. Foto: Aymen Mussa

Här blir Stig, 89, först i Sörmland att få vaccin mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Stig Larsson var först ut i Sörmland att få vaccinet mot covid-19. I videon kan du se när sjuksköterskan Maria Taavitsainen injicerade honom med den första av två doser.

– Det känns bra att vi är igång, säger hon.

Under annandag jul hade de första cirka tiotusen doserna av coronavaccinerna nått Sverige. I dag får de första personerna i Sverige vaccinsprutorna – en av dem var Stig Larsson, 89 år boende på Mariebergsgården i Nyköping.

– Det är inte första gången jag vaccinerar mig, säger Stig Larsson lite skämtsamt efter han fått sprutan under ett stort medieintresse.

Coronaviruset i Sörmland

På frågan om han tvekade att ta sprutan svarar han:

– Nej, nej, aldrig.

”Känns hedrande”

Det är läkaren Michael Craftman och personal från Åsidan vårdcentral i Nyköping som tillsammans med fyra sjuksköterskor på Mariebergsgården ska vaccinera nästan 100 personer på boendet. Även boende på Koggens äldreboende kommer att vaccineras under söndagen.

Om drygt tre veckor kommer de boende att få ta en andra dos. Men alla på boendet har inte tackat ja till att ta vaccinet.

Enligt Craftman sker vaccinering på de boendes egna rum med tanke på smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet