Häng med in på MITC i Eskilstuna och se några av framtidens lösningar för industrin. Foto: SVT

Här växer framtidens industriteknik fram – i Eskilstuna

Publicerad

Snabb teknikutveckling och brist på kunnig personal är två av flera utmaningar för industrin. På Mälardalens industrial technology center, MITC, i Eskilstuna jobbar man mot framtidens teknik tillsammans med studenter och företag för att lösa problemen.

SVT Nyheter Sörmland följde med in för att få en skymt av framtiden.

MITC är en samverkansplattform som ägs av både industriföretag och Mälardalens högskola. Här får studenter, forskare och olika företag jobba tillsammans för att exempelvis lösa tekniska problem och digitalisering.

– Flera av projekten som genomförts här har lett till att företag går vidare med investeringar, säger Anna Bird, verksamhetsledare.

Jubilerar och växer

I år firar verksamheten tio år och samtidigt växlar man upp med större lokaler i Munktellstaden.

– Det händer saker här hela tiden och vi har blivit trångbodda, säger Anna Bird.

Hon berättar att man med de nya lokalerna kommer att kunna ta emot fler studenter och företag och därmed kunna utföra mer forskning och projekt som hjälper industrin framåt.

Starta klippet ovan för att följa med in och se framtidens teknik som ska få industrin att växa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.