Hårda vindar och halka i Sörmland – nedfallna träd orsakade trafikstörningar

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndag har kraftiga vindar dragit in över södra Sverige. Även i Sörmland blåser det, om än inte lika mycket. I Katrineholm har flera träd fallit ner över vägar under natten och enligt Trafikverket är det halkrisk i stora delar av länet.

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten om att ett träd blåst ner på väg 56 i höjd med Karsudden utanför Katrineholm. Trädet blockerade helt det ena körfältet. En personbil körde in i ett nedfallet träd i samma område strax därefter, men föraren skadades inte.

Ungefär samtidigt rasade ett träd ner på en mindre väg vid Forsa sydväst om Katrineholm.

Vid halv sjutiden på morgonen orsakade ett annat träd totalstopp på väg 555 strax söder om Djulö kvarn utanför Katrineholm. Trafiken rullade på igen omkring klockan nio.

Vid åttatiden föll ett träd över körbanan på väg 539 sydöst om Katrineholm, strax öster om Strångsjö.

I stora delar av Sörmland är det dessutom halt på vägarna, enligt Trafikverket. Flera avåkningar har skett på E 4 utanför Nyköping och flera lastbilar stoppade trafiken på riksväg 55. Tillsammans med inställda tåg på grund av personalbrist kan det bli knepigt för den som planerar att resa i Sörmland under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.