Stölderna anses som grova, bland annat då kvinnan missbrukat det förtroende hon har som hemtjänstpersonal, enligt tingsrättens bedömning. Foto: TT

Hemtjänstanställd dömd för grova stölder från äldre

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig kvinna från Eskilstuna har dömts i tingsrätten för att ha stulit bland annat smycken från äldre personer när hon, som anställd hos hemtjänsten, varit där och jobbat.

Det var under 2017 som kvinnan arbetade inom hemtjänsten och besökte bland annat en äldre dam i Mariefred. Enligt domen försvann två ringar från damens bostad. De hittades senare hos en pantbank och den 30-åriga kvinnan har erkänt att hon stal dem. Stölden skedde i april.

Senare samma år besökte kvinnan en 94-årig man i Nykvarn. Därifrån fick hon enligt domen med sig ett silverhalsband och 720 kronor i kontanter. Smycket hittades senare i kvinnans handväska. Kvinnan har dock nekat till stölden och påstått att smycket tillhör en anhörig.

Kvinnan döms för två fall av grov stöld, bedrägeri, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden blir skyddstillsyn.

Hon frias dock i rätten för en liknande stöld, tre bedrägerier och häleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.