Göran Andersson tror att stan kommer att fyllas av minst 1 500 hotellgäster. Foto: Privat/SVT

Högt tryck på hotellen i Eskilstuna – ”Det är sim-SM som drar folk”

Uppdaterad
Publicerad

Fullbokade rum, extra bäddar och extrainsatt personal, det märks att simfesten i Eskilstuna är igång, inte minst på hotellen.

– Vi räknar med över 1 500 personer, säger Göran Petterson från hotell- och restaurangföreningen.

För första gången sedan 1958 står Eskilstuna som värd för det svenska mästerskapet i simning. Från och med i dag och fram till söndag kommer det råda simfeber i stan.

– Det är värdefullt för Eskilstuna och självklart ska näringslivet vara med och stötta kommunen, säger han.

Kommun och hotell sponsrar förening

Arrangören Eskilstuna simklubb har i samarbete med kommunen och hotellen i Eskilstuna förberett för SM sedan ett år tillbaka.

– Att arrangera ett sådant här stort evenemang är ett risktagande för en förening, men om vi vill ha fler mästerskap till Eskilstuna behöver vi ha fler som vågar, säger han.

Fullbokat på alla hotell

Göran Petterson berättar att det nästan är fullbokat på alla hotell i stan. Enligt föreningen finns det drygt 900 hotellrum i Eskilstuna.

– Det var några som kom hit i går men de flesta av simmarna kommer i dag. Anhöriga, publik och andra kommer nog i morgon. Vi räknar med att över 1 500 personer kommer att bo över, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.