Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kokboksförfattaren Carin Adléns tre tips om hur man ska tänka i dejtinglivet. Foto: Per Elfström/SVT

Hör författarens tre tips i dejtinglivet – aktuell med bok om mat och kärlek

Publicerad

På lördagen arrangerade Strängnäs Författarnätverk en bokfestival i Strängnäs, dit många lokala författare kom och höll föredrag och mötte gäster. SVT Sörmland träffade en av författarna, Carin Adlén, som i år släppte en bok som sammanför mat med sex och kärlek.

Många var de författare som tagit sig till Kulturhuset Multeum i Strängnäs för bokfestival på lördagen. Där höll författarna föredrag samt ställde upp bord med sina böcker för att möta upp och samtala med gästerna. En av författarna, Carin Adlén, släppte i våras en bok tillsammans med Magnus Svensson. En kokbok som ska hjälpa till i kärlekslivet.

– Vi var båda två nyblivna singlar efter långa äktenskap så vi var ringrostiga på marknaden, och det började faktiskt också med en dejt oss emellan. Så vi ställde frågan; allt det jag önskar i en relation, erbjuder jag det själv?, säger Carin Adlén.

Arbetet började redan för fem år sedan och i våras blev boken klar, en slags kokbok på nästan 300 sidor för att lyckas med dejten.

– Med allt som händer i världen så behöver vi flytta blicken till något som gör oss lyckliga, och det är mat, sex och kärlek. Det finns en tydlig koppling, det visar vi i boken. Med humor och glimten i ögat förstås, säger hon.

Hör författaren Carin Adléns tre tips för ett mer lyckosamt dejtingliv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.