Polisen fick hjälpa till att rädda en hund ur en varm bil på måndagen. Hunden på bilden har inte med den aktuella händelsen att göra. Foto: TT

Hund satt instängd i het bil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick rycka ut på måndagen och rädda en hund som satt instängd i en varm bil och verkade må dåligt i värmen.

Polisen fick samtal vid halv femtiden om att en hund lämnats i en varm bil som stod parkerad vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Inringaren hade försökt få tag i ägaren till bilen, men utan resultat.

Enligt vittnet ska hunden ha suttit i bilen i cirka en timme, och trots att rutorna var nedvevade en aning ska hunden ha verkat må dåligt av värmen.

Lyckades få ner rutan

– Hunden hade inte tuppat av, men inringaren gjorde ändå bedömningen att något behövde göras akut, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

När polisen kom till platsen hade en väktare lyckats pressa ner en av de öppna rutorna och kunnat öppna dörren. Hunden kunde då komma ut och fick vatten.

Anmäld för djurplågeri

Polisen lyckades till sist få tag på ägaren till bilen. Efter förhör med personen upprättade polisen en anmälan om djurplågeri.

– Den som lämnat hunden hade öppnat rutorna. Men i en svart bil, och med den här värmen ute, så räckte det inte. Så man bör kolla till hunden oftare. Det kan gå fortare än man tror, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.