Emilia Andersson från Nyköping befinner sig på ett vandrarhem och vet inte när hon ska kunna ta sig hem till Sverige. Foto: Privat

Emilia från Nyköping är fast i Sydney – med 600 kronor kvar på kontot

Publicerad

Emilia Andersson från Nyköping är fast i Sydney och vet inte när hon kan ta sig hem igen. Hennes flyg blev inställt och det är fortfarande osäkert om hon kommer komma med ett nytt.

Emilia Andersson flyttade till Australien i september förra året. Tanken var att hon skulle ha åkt tillbaka hem till Sverige för några dagar sen, men på grund av coronavirusets spridning blev hemresan inställd.

– Jag har bokat ett nytt flyg om två veckor, men det är fortfarande väldigt många flyg som ställs in så jag vågar inte lita på att det kommer att avgå, säger hon.

Coronaviruset i Sörmland

”Förstod inte allvaret”

Hon är mycket orolig och berättar att hon har 600 kronor kvar på kontot.

– Så det är lite kris. Just nu bor jag på ett vandrarhem.

Hur kommer det sig att du inte bokade flyg tidigare?

– Först förstod jag inte hur allvarligt det här var och jag hade ju ett flyg som redan var bokat. Så jag var ganska säker på att jag skulle komma hem fram till samma vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet