IFK Nyköping ställs mot Sveriges bästa lag för tillfället, Linköpings FC, i kväll i Svenska Cupen.

IFK Nyköping redo för ”årets match”

Uppdaterad
Publicerad

De är Sveriges bästa damlag för tillfället. I kväll får IFK Nyköpings damer bekänna färg när Linköpings FC kommer till Rosvalla för match i Svenska Cupens tredje omgång.

I kväll är det fotbollsfest på Rosvalla i Nyköping när allsvenska serieledarna Linköpings FC kommer på besök. Det är således en minst sagt tuff uppgift som väntar IFK Nyköping, till vardags mittenlag i division ett.

Almqvist från start

– Det blir riktigt roligt och spännande, det här är ju årets match. Och vi har fått Linköpings laguppställning och det är nästan samma spelare som lirade mot FC Rosengård i söndags. Det är bara Pernille Harder (dansk anfallsstjärna i Linköping) som inte är med, säger ledaren Bemir Brkic till SVT Nyheter Sörmland.

Det innebär att Tove Almqvist, som är fostrad i just IFK Nyköping, spelar från start mot moderklubben.

”Vissa är nervösa”

Bemir Brkic hoppas att hans lag inte ska ha för stor respekt för motståndet.

– Tjejerna är skittaggade även om vissa är lite nervösa. Vi går all in och gör vårt bästa samt försöker ha kul, sen vad slutresultatet blir spelar ingen roll. Men vi ska försöka överraska dem. Sen är det ju en väldigt kul grej att få möta Sveriges bästa damlag, säger han.

Hur ska ni kunna störa dom?

– Ja du, det var en bra fråga. Vi ska köra vårat spel och fortsätta kriga som vi gjort de senaste matcherna då vi har tre raka vinster.

”Gå ut och ha kul”

Är det att hålla nere siffrorna som gäller för er?

– Vi kommer försöka hålla nere siffrorna, men samtidigt gå ut och ha kul. Bara att få hit Linköping är otroligt stort för tjejerna och hela Nyköping så vi hoppas också att det kommer mycket folk till matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.