Äldre kvinna hörde tjuvar i huset – tryckte på trygghetslarmet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 90-årsåldern utsattes för inbrott under natten till fredag. Kvinnan befann sig i hemmet i Tysberga och hörde tjuvarna.

Enligt polisen ska kvinnan ha märkt att det var tjuvar i huset.

– Hon var hemma när det skedde och tryckte på sitt trygghetslarm. Men hon ringde inte till oss, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen.

Trygghetslarmet var kopplat till hemtjänsten och polisen fick ett larm om händelsen först strax innan klockan åtta på fredagsmorgonen. Då ringde personal från hemtjänsten och anmälde inbrottet.

– Hade vi fått ett samtal tidigare skulle vi kanske ha kunnat komma ut och sökt med hund, men nu tog det lite för lång tid, säger Thomas Agnevik.

Det är i skrivande stund oklart exakt vad som stulits. Polisen är angelägen om att få kontakt med personer som sett eller hört något om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.