Foto: TT

Inbrottstjuvar bröt sig in i matbutik genom vägg

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Eskilstuna hade inbrott inatt. Inbrottstjuvarna bröt sig in i butiken genom att slå sönder en gipsvägg. Nu tror polisen att de hittat delar av stöldgodset som låg i närheten av brottsplatsen.

Det var strax innan midnatt som tjuvarna slog till mot matnära i Årby.

– De tog sig in genom en vägg mellan ett trapphus och butiken. Det var bara en gipsvägg som de slog sönder, säger Erik Björkholm på Sörmlandspolisen.

Hittades i bil nära butiken

Polisen var på platsen för vidareutredning i brottsfallet när personal påvisade att delar av det misstänkta stöldgodset låg i en bil i närheten av butiken.

– Det är troligtvis kopplat till fallet. Ägaren till bilen kommer att höras, men är inte misstänkt i nuläget, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl.

Både bilen och det misstänkta stöldgodset är taget i beslag av polis.

Efter inbrottet kunde butiksägaren konstatera att en del energidryck var försvunnen, men exakt vad som stulits är i fortfarande oklart.

Ingen är misstänkt för inbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.