Sjuårige Jamie tillsammans med sin mamma Heidi Lustig. Foto: SVT

Ingen skolskjuts för sjuårige Jamie – överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten avslår Heidi Lustigs överklagan om att få skolskjuts till sin sjuårige son Jamie. Enligt rätten har Katrineholms kommun rätt att säga nej.

SVT har tidigare berättat om sjuårige Jamie Lustig som är folkbokförd hos sin pappa i Katrineholm. Då han har downs syndrom går han på grundsärskola i kommunen, dit får han åka skolskjuts från pappan. Men varannan vecka bor Jamie Lustig hos sin mamma i Vingåker, och därifrån får han ingen skolskjuts.

– Vi fick hem avslaget igår och jag vet inte vad vi ska göra. Får försöka komma på något så att det löser sig. Känns hopplöst just nu, säger Heidi Lustig.

LÄS MER: Kommunen säger nej till skolskjuts

Rätten går på kommunens linje

Katrineholms kommun sa nej med motiveringen att skolskjuts endast erbjuds inom kommungränsen. Jamies mamma Heidi Lustig valde att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Rätten går dock på kommunens linje och avslår hennes överklagan. Det uppger Katrineholms-Kuriren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.