Camilla Hellvard, förskollärare, och Ewa Björnfoth, skolchef för förskolan. Foto: SVT/Peter Widén

Intensivt arbete löste lokal för förskolan efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan Fjärilen som totalförstördes i en brand flyttar sin verksamhet till Hjorten på Träffen i Nyköping. Under helgen har man byggt upp en tillfällig lösning i lokalen med bland annat avskärmade rum, möbler och material för pedagogiskt arbete. 

– Arbetet har varit väldigt intensivt och skälet till att det blev just den här lokalen var mycket utifrån geografin för att ha en skaplig närhet till där Fjärilens förskola låg, men också för att det är en lokal där det fanns yta att tillgå, säger Ewa Björnfoth, skolchef för förskolan i Nyköping. 

Personalen har fått mycket hjälp och stöd i sitt arbete. 

– Jag var en av dem som var här i lördags för att ställa  i ordning, och allt fanns på plats. Det var bara för oss att inreda och ställa i ordning. För oss som har hand om barnen så har det har varit jättebra folk omkring som har stöttat, säger Camilla Hellvard, förskollärare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.