Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Catrina Ikonen om hur hon upplever att behovet av familjecentraler ökar. Foto: Per Elfström/SVT

Här invigs familjecentralen i Torshälla – chefen: ”Behovet ökar”

Publicerad

Familjecentralen i Torshälla flyttade till nya lokaler redan 2020, men pandemin satte stopp för verksamheten då. Under tisdagen hade de till slut invigning, och behovet av familjecentraler ökar enligt de ansvariga.

Verksamheten har till följd av covid-19 inte kunnat bedrivas i normal utsträckning, med bland annat utebliven öppen förskola och utebliven familjegruppsverksamhet. Detta kunde dra igång i våras, och under tisdagen hade man stor invigning för att kungöra att verksamheten nu är i full gång.

– Det känns jätteskönt, det är efterlängtat. Både familjerna som kommer hit på öppna förskolan men även barnen som kommer på sina besök har längtat efter att få komma och utnyttja dessa lokaler fullt ut och det är vi väldigt glada över att äntligen få göra, säger Catrina Ikonen, chef för BHV-sköterskor på familjecentralen.

I klippet hör du Catrina Ikonen berätta om hur behovet av familjecentraler ökar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.