”Jag har alltid drömt om att ha en sommarteater i Trosa”

Publicerad

En egen sommarteater i Trosa var drömmen och i sommar har den blivit sann för Josephine Betschart. Och nu siktar hon på att göra det till en årligt återkommande sommartradition.

Det är på Garvaregården i centrala Trosa som sommarteatern spelas, och Josephine Betschart gör det tillsammans med Magnus Eriksson Emke och Boby Almroth Betschart.

– Jag har alltid drömt om att ha en sommarteater här i Trosa sedan jag var liten. Jag kände att det var dags att starta i år, jag vill verkligen att Garvaregården ska ha en sommarteater, säger Josephine som siktar på att sommarteatern ska bli en sommartradition i Trosa framöver.

Musikalisk komedi

Tidigare i sommar har de haft föreställningen Folk och rövare i Kamomilla stad, men nu är de aktuella med föreställningen Missförstånd på Garvargränd som har sin sista föreställning för sommaren nästa vecka.

Det är en musikalisk komedi som handlar om en dag där missförstånd och kärlek är i fokus mellan de två huvudkaraktärerna Elsa Johansson (Josephine Beschart) och storbonden Gustav Andersson (Magnus Eriksson Emke).

Missförstånd och skuldbrev

– Det handlar om fröken Elsas liv här på gården och om en dag med missförstånd, skuldbrev och frieri, säger Josephine.

Mitt emellan storbonden Gustav Andersson och Elsa Johansson finns garvargesällen Vilhelm (Boby Almroth Betschart) som en form av medlare.

– Det är karaktären som försöker få dom att säga vad de egentligen vill säga till varandra. Vilhelm hamnar i lite olika situationer eftersom han vet mer så mycket mer än de två karaktärerna vet var för sig, säger Boby Almroth Betschart.

Lyckligt slut?

Men hur slutar allt då? Reds missförstånden ut till slut?

– Det blir nog lyckligt skulle jag säga, med lite kärlek, säger Josephine Betschart och ler.

Se inslaget om Trosas sommarteater i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer