På fredagen fick alla elever på Järvenskolan sluta vid lunchtid på grund av värmeböljan. Foto: SVT

För varmt i klassrum på Järvenskolan i Katrineholm – alla elever skickas hem

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarnas värmebölja har orsakat problem på Järvenskolan i Katrineholm. På fredagen skickade man hem eleverna med hemuppgifter – för att det är för hett i skolans lokaler.

På fredagen fick alla elever sluta vid lunchtid på grund av värmeböljan. Enligt högstadieskolans rektor klarar inte ventilationen av den här typen av värme.

– Hur sjukt det än låter är det inte ventilationens fel, den funkar jättebra, det är bara det att den inte klarar av den här fuktiga värmen. Skolor har generellt inte en AC installerad i lokalerna, säger Magdalena Norin rektor vid Järvenskolan.

Alla elever på Järvenskolan fick en skoluppgift att utföra någonstans utanför skolans lokaler istället för ordinarie lektion.

Även i Eskilstuna har elever skickats hem i veckan på grund av för höga temperaturer i klassrummen. Bland annat på Fristadsskolan, vilket Eskilstuna-Kuriren rapporterat om.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En jämförelse visar hur olika typer av underlag suger åt sig vatten. Foto: University of Reading/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.