Råttan bet sig fast och hängde kvar i benet. Hör Jennifer berätta om händelsen. Foto: Sofia Hårdänge/SVT

Jennifer, 14, attackerades av råtta under promenad i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

14-åriga Jennifer Mikkelsen trodde att hon stuckit sig på en taggbuske när hon promenerade längs en gång- och cykelväg i Nyköping. När hon tittade ner från sin telefon såg hon hur en fullvuxen råtta bitit sig fast och hängde från hennes ena ben.

Det var i tisdags som den något annorlunda händelsen inträffade. Jennifer Mikkelsen var ute på promenad när hon blev attackerad.

– Jag fick panik och försökte sparka av den. Det var jätteläskigt, säger hon till SVT Nyheter Sörmland.

Märken efter råttbettet

Råttan bet henne och lämnade ett märke. Skärrad av händelsen sprang hon iväg och ringde sin pappa Ted.

– Vi kontaktade 1177. De frågade om Jennifer har tagit stelkrampsspruta, vilket hon har. De uppmanade oss att skölja såret med alsolsprit. Om det skulle bi infekterat ska vi kontakta vårdcentralen. Det här är jätteudda, säger Ted Mikkelsen.

Känner obehag

Trots råttangreppet mår Jennifer bra. Hon är en smula skakad och känner obehag för att gå på vägen igen. Såret är omplåstrat och kommer troligtvis lämna ett blåmärke.

I klippet berättar Jennifer om upplevelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.