Polisen söker vittnen för att kunna få en bättre bild av vad som inträffat. Foto: Pontus Kinnander/SVT

Joggare hittade död kvinna – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 07.15-tiden på lördagsmorgonen en joggare hittade den avlidna kvinnan i 50-årsåldern på en gång-och cykelväg i närheten av Järvenhallen i Katrineholm. Dödsorsaken är oklar och polisen söker vittnen.

– Vi vet att hon har varit på en restaurang i centrala Katrineholm och gått vid Hantverksgatan, ungefär vid 00.30 finns det någon observation om henne där. Hon har gått riktning söderut, säger Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning grova brott i Nyköping.

Joggare fann henne avliden

På en gång- och cykelväg i närheten av Järvenhallen hittade en joggare henne klockan 07.15 på lördagsmorgonen. Kvinnan var i 50-årsåldern, var mörkt klädd och hade ljusa skor.

– Hon bodde för närvarande inte i Katrineholm. Vi har en möjlig tanke om vart hon var på väg.

Söker vittnen

Polisen har sina teorier, men det är inget man vill delge just nu. 

– Ja, det har vi. Men det behåller vi för oss själva. Det har inletts en förundersökning med misstanke om mord men det görs för att vi ska kunna vidta åtgärder. Vi är intresserade av att komma i kontakt med folk som har sett henne.  Det bör ha rört sig folk på området som sett något.

Svar på eventuell dödsorsak kan komma snart.

– Hon kommer obduceras inom någon dag eller två. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.