Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Karin berätta hur smärtan påverkar hennes liv. Foto: SVT

Karin i Strängnäs har väntat på smärtbehandling i över ett år

Publicerad

Karin Gustavsson från Strängnäs har under flera år haft problem med sin rygg. För ett år sedan blev hon lovad behandling som ska lindra smärtan – men Karin väntar fortfarande på en tid.

I september förra året besökte Karin ortopeden på Mälarsjukhuset. Där fick hon veta att hon skulle få så kallade ryggblockader, som är en smärtlindrande behandling.

Under året som gått har Karin vid ett flertal gånger kontaktat vården för att få en tid, men har i stället fått beskedet att det är långa väntetider. Och Karin är inte den enda som påverkats av de långa väntetiderna.

En granskning som SVT Nyheter Sörmland har gjort visar att tillgängligheten till vården försämrats de senaste åren – trots att personalstyrkan växt.

Hoppas på behandling

Karin fick nyligen en remiss vidare till en privat klinik via sin vårdcentral. Nu hoppas hon få en tid för behandling inom snar framtid. Men hon är fortsatt kritisk till hur långa väntetiderna är.

– Det är bedrövligt att vi inte har en fungerande vård, säger hon.

Smärtan i ryggen har på flera sätt påverkat Karins liv. Hör henne berätta hur i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.