Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalråd Ahmad Eid (M) berätta om samarbetet där kärleken till Nyköping finns i fokus. Foto: SVT

Moderata kommunalrådet om S-samarbetet i Nyköping: ”Handlar om ansvarstagande”

Uppdaterad
Publicerad

Nyköping är den senaste av de sörmländska kommunerna att få en majoritet bestående av socialdemokrater och moderater. Kommunalråd Ahmad Eid (M) har nyligen fått smaka på hur det är att samarbeta med den ideologiska motståndaren Socialdemokraterna.

Efter valet blev det ett nytt styre i Nyköping när Moderaterna och Socialdemokraterna bestämde sig för att samarbeta. Tidigare hade Moderaterna varit i opposition i många år och ständigt ifrågasatt Socialdemokraterna.

– I opposition ska man hitta saker som inte fungerar. Nu ska vi tillsammans hitta saker som vi kan arbeta med för att stärka Nyköping, säger Ahmad Eid.

Enligt honom har de första månaderna med den nya koalitionspartnern gått bra och partierna har också lyckats enas om en budget. Vägen till framgång anser Eid är att fokusera på det partierna kan komma överens om och lämna meningsskiljaktigheterna till ett senare tillfälle.

Stark majoritet

Ahmad Eid menar att kommunpolitiken handlar om att på bästa sätt lösa praktiska frågor och att politiken inte är lika ideologisk som på riksplanet. För honom är det en styrka att det nu finns en stark majoritet bestående av få partier.

– När man har en stabil majoritet kan man fatta de svåra besluten.

Hör kommunalråd Ahmad Eid (M)berätta om samarbetet där kärleken till Nyköping finns i fokus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.