Under mellandagarna var det kaotiskt på många ställen i Eskilstuna. Foto: TT

Raket sköts mot polisbil – tonåring åtalas

Publicerad

En kille i tonåren är misstänkt för att ha skjutit en raket mot en polisbil i Eskilstuna. I bilen satt en polis och hennes hund.

Under mellandagarna avfyrades smällare i flera områden i Eskiltuna och på en del håll var händelseförloppen dramatiska.

Två dagar innan nyår fick polisen ett larm om att det sköts raketer i ett bostadsområde vid Skiftingeskolan. Väl på plats möttes de av ett ungdomsgäng på cirka 10 till 20 personer. Flera på platsen började prata om att ”de kommer, de kommer” och de började titta mot polisbilen, enligt förundersökningen.

raketskjutningar i Eskilstuna

Ska ha riktat raket

En av personerna ska sedan ha lagt en raket på en gång- och cykelväg och riktat den mot polisbilen som kom körandes. Personen ska sedan ha tänt på den cylinderformade raketen som exploderar i mycket nära anslutning till patrullen. I polisbilen satt en kvinna och hennes polishund, men de kom inte till skada.

Polisen hann i kapp personen, en kille i tonåren, som nu åtalas för förgripelse mot tjänsteman. Han är även misstänkt för våldsamt upplopp.

Nekar till brott

Den misstänkte medger att han var på platsen, men att han inte skjutit mot någon polis och nekar därmed till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

raketskjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet