Åtta bidrag ska medverka i melodifestivalen för funktionsnedsatta i Katrineholm nästa år. Foto: SVT

Katrineholm arrangerar melodifestival för funktionsnedsatta

Publicerad

Sång, dans och glädje. Det är några av de saker som kommer prägla stora scenen på Perrongen i Katrineholm nästa år. Då kommer det nämligen arrangeras en melodifestival för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Totalt åtta artister eller grupper, fyra från Flen och lika många från Katrineholm, kommer framföra varsin låt med hjälp av musiker från Kulturskolan i Katrineholm. Framträdandena sker på stora scenen i Perrongen i slutet av maj 2020.

– Vi vill marknadsföra båda kommunerna och visa att de funktionshindrade har talang och är duktiga. Och bjuda publiken på en fantastisk upplevelse, säger Leevi Holvisalo som tillsammans med Gunilla Andersson från Kulturgruppen tog initiativet till melodifestivalen. 

Katrineholm

När SVT besökte den första träffen var det förväntansfulla men även lite nervösa artister på plats. 

– Lite pirrigt men jag tror att jag kommer klara av det, säger Jennifer Eriksson från Katrineholm som inte riktigt vet vilken låt hon ska framföra än. 

En som redan bestämt vilken låt som ska framföras är Linda Lejon från Flen. Det blir Sanna Nielsens låt Undo.

– Det bästa jag vet är att sjunga, för jag älskar att sjunga, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Katrineholm

Mer i ämnet