Den misstänkte mannen skrev lappar som han skickade med underkläderna. Foto: TT/Polisens förundersökning

Katrineholmare skickade kalsonger till kvinna och slog poliser

Publicerad

En man i 30-årsåldern från Katrineholm skickade kalsonger och lappar med anspelningar på sex till en kvinna. Dessutom gick han till attack mot två poliser. Nu döms han för ofredande och våld mot tjänsteman.

Under våren och sommaren 2018 skickade mannen underkläder och shorts till en kvinna i centrala Katrineholm efter att de mötts hastigt i trapphuset i anslutning till kvinnans bostad. Utöver det har han skrivit papperslappar till kvinnan där han uttryckt att han vill ha sex med henne och även meddelanden via sociala medier.

Det här har fått till följd att kvinnan känt sig otrygg och hon säger till polisen att hon knappt vågat bo i sitt hem under den aktuella perioden.

Gick till attack i trapphuset

I november förra året larmades polisen till trapphuset – ett vittne ringde in efter att de sett mannen bete sig stökigt.

Två poliser skickades till platsen men när de skulle omhänderta mannen attackerade han dem med slag.

Vid ett tillfälle upplevde en av poliserna hur mannen greppade efter polismannens tjänstevapen och polismannen säger att han slogs för sitt liv för att han trodde att han skulle dö.

Nu döms mannen till skyddstillsyn för våld mot tjänsteman efter att ha gått till attack mot poliserna och för ofredande för att ha skickat meddelanden och underkläder till kvinnan. Utöver det döms han för ringa narkotikabrott, vid gripandet hade han narkotikaklassade preparat på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.