Polis i Katrineholm döms för rattfylleri och smitning

Publicerad

En polisman i Katrineholm döms för rattfylleri och för att ha smitit efter att ha krockat med en lyktstolpe.

Det var i mitten av februari förra året som polisen larmades om att en bil kört in i en lyktstolpe och ett väghinder på Eriksbergsvägen i Katrineholm. Ett vittne berättade för polispatrullen att föraren hade sluddrat och sedan försvunnit från olycksplatsen.

Tidigt på morgonen skickades en polispatrull från Eskilstuna att leta upp den rattfyllerimisstänkta mannen, som även arbetar som polis, i hans bostad i Katrineholm. Han togs med till sjukhuset för provtagning och enligt domen hade polisen 1,87 promille alkohol i blodet. Det kan inte säkerställas om mannen fortsatte att dricka alkohol efter bilfärden.

Han döms nu till dagsböter för smitning och rattfylleri av normalgraden.

Mannen har i förhör med polisen sagt att han inte minns vad som hände under kvällen och förnekat brott. Enligt domen, som refererar till uppgifter som den dömda polisen angett, finns ingen anledning att tro att han kommer att bli uppsagd eller avskedad från sin anställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.