Kinesiska pingisstjärnor genrepar i Eskilstuna inför VM

Publicerad

Världens bästa bordtennislandslag förbereder sig inför lag VM i Halmstad. På onsdag, den 25 april har allmänheten möjlighet att se de kinesiska spelarna träna i Eskilstunas nya arena.

Lag-VM i bordtennis hålls den 29 april till den 6 maj i Halmstad. Men sin generalrepetition inför VM gör det kinesiska bordtennislandslaget i Eskilstuna. Den 22-25 april finns den 30 personer stora truppen i den stora arenan med åtta herrspelare och åtta damspelare.

De unga spelarna som deltog i helgens ungdoms-SM i Eskilstuna fick därmed möjlighet att närstudera de kinesiska spelarna.

Många världsspelare

I herrlaget finns den regerande olympiske mästaren, tillika tvåfaldige världsmästaren Ma Long, den nuvarande värdsettan Fan Zhendong och en tidigare världsetta Xu Xin. De två sistnämnda är också världsmästare i dubbel.

Kinas damlandslag, som tagit VM-guld varje år sedan 1975, finns också på plats i Eskilstuna.

I damlaget finns den olympiska mästaren Ding Ning, och ytterligare två världsspelare, Chen Meng och Zhu Yu Ling.

Öppen träning inför publik

– Det är fantastiskt att de valt att lägga sitt träningsläger här i Eskilstuna. Vi har ett tätt samarbete med landslaget, säger Andreas Zandrén, vd för Stiga Sports Arena.

På onsdag, den 25 april hålls en öppen träning där allmänheten har möjlighet att få se världens bästa pingisspelare i aktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.