Jolleys första match blir borta mot regerande mästarna Malmö FF. Foto: Pontus Kinnander

Klart: Burnleytränaren tar över AFC Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Vid en presskonferens idag presenterades AFC Eskilstunas nye tränare. Och precis som det spekulerats om är det Premier League-klubben Burnleys U23-tränare, Michael Jolley, som skrivit på.

För några veckor sedan fick Pelle Olsson sparken av AFC Eskilstuna. Detta efter att laget inte vunnit en enda match på Allsvenskans första tolv omgångar.

Och det blir alltså Michael Jolley som tar över. 40-åringen har tidigare varit verksam i de engelska lagen Crystal Palace och Crewe Alexandra, men närmast kommer han alltså från ett uppdrag som U23-tränare i Burnley. Hans kontrakt med AFC sträcker sig över två och ett halvt år.

”Allt är möjligt”

Nu är han fastbesluten om att vända lagets negativa trend.

– Vi måste jobba riktigt hårt. När jag träffar spelarna imorgon ska jag prata om hur vi ska gå framåt. Men lagets karaktär är det viktigaste, enligt mig. Laget måste vara uthålligt och aggressivt. Allt är möjligt, vi måste tro på att vi kan vinna, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

Är du hoppfull?

– Såklart. Jag hade inte kommit hit från England och lämnat mitt jobb i Burnley utan att tro att vi kan göra det här till en lyckad tid för Eskilstuna.

Redan besökt Parken zoo

Innan Jolley bestämde sig för att ta jobbet såg han till att titta närmre både på AFC som klubb och Eskilstuna som stad.

– Det är en ung klubb. De har varit modiga som flyttat till Eskilstuna. Det är en ny och intressant typ av klubb i Sverige, även om jag vet att alla inte står bakom flytten. Det som är vitkigt för mig är att vi kan skapa en klubb som Eskilstuna kan vara stolt över.

Vad visste du om Eskilstuna innan du kom hit?

– Jag kom hit med min fru för att titta närmre på staden. Vi gick runt en del, pratade med folk och besökte djurparken. Så vi kom inte hit i blindo, utan upplevde staden och nu är vi glada att vara här.

AFC:s nästa match är den 1 juli borta mot Malmö FF. Matchen väntas alltså bli Jolleys första som Eskilstunalagets tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.