Regionens vaccinationssamordnare Charlotta Påhlman Lind Foto: SVT/TT

Klart: Då börjar vaccineringen från 12 år i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Den 11 oktober ska barn från tolv år och uppåt kunna vaccineras i Sörmland. Vaccineringen ska främst ske i skolorna, men drop in i regionens större lokaler i Katrineholm, Strängnäs, Eskilstuna och Nyköping kommer också att erbjudas. Samtliga vårdnadshavare behöver godkänna vaccinationen.

– Vi vill framför allt jobba mot skolorna, men kommer man till våra stora lokaler i regionen vill vi att barn ur åldersgruppen har med sig en vuxen person som stöd. I skolorna styr skolornas planering, säger regionens vaccinationssamordnare Charlotta Påhlman Lind.

Det var den 16 september som Folkhälsomyndigheten tog beslut om att rekommendera covid-19-vaccination till barn mellan 12 och 15 år.  Planen var då att vaccinationen i regionen skulle påbörjas i början av november, men detta har alltså tidigarelagts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet