Mannen erkänner att han knivhögg Strängnäsbon men hävdar att han agerade i nödvärn. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Åtalas för mordförsök i Strängnäs – knivhögg man i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas vid Eskilstuna tingsrätt misstänkt för mordförsök och grovt olaga hot. Mannen knivhögg en man i ryggen i Strängnäs i oktober i år, enligt åtalet.

Det var i mitten av oktober som ett tumult uppstod på Visholmen i Strängnäs. Ett flertal personer hade samlats på platsen och den nu åtalade mannen, som är skriven i Södertälje, ska ha hamnat i bråk med en man från Strängnäs.

Strängnäsbon försökte fly från platsen och den misstänkte gärningsmannen ska ha sprungit efter honom beväpnad med en kniv.

Den jagade mannen ska strax ha fallit omkull varpå han fick motta tre knivhugg. Knivskadorna som mannen fick var livshotande och orsakade stor blodförlust, enligt åtalet.

Grovt olaga hot

Utöver mordförsöket ska den misstänkte gärningsmannen ha uttalat hot mot ytterligare en person på platsen och därför misstänks mannen även för grovt olaga hot.

Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas ur landet vid en fällande dom.

Mannen erkänner att han utdelade knivhugg mot Strängnäsbon men hävdar att han agerade i nödvärn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.