Foto: Scanpix

Kommunens julklapp kunde gå till alkoholköp

Uppdaterad
Publicerad

Över 600 anställda på vuxenförvaltningen i Eskilstuna fick presentkort på en krog i julklapp förra året och hela summan kunde spenderas i baren. Detta trots att kommunen har en strikt alkoholpolicy.

I julas fick mer än 600 anställda på vuxenförvaltningen ett presentkort till en krog i julgåva. Men det fanns inga restriktioner på presentkortet så hela summan kunde spenderas i baren. Totalt gick räkningen på 183 000 kronor.

Kommunen har en strikt alkoholpolicy och oppositionsrådet Jari Puustinen (M) är mycket kritisk till det som hänt.

– Jag har inget emot att man ger anställda gåvor eller julklappar. Men om man kan använda det till att köpa alkohol så är det helt fel. Det är i stort sett samma sak som att ge ett presentkort på Systembolaget, säger han.

Den ansvarige områdeschefen inom vuxenförvaltningen Anders Karlsson medger att det var ett misstag.

– Det vi har gjort är naturligtvis helt fel. Men tanken slog oss inte att det kunde användas till alkohol, säger Anders Karlsson som är områdeschef inom vuxenförvaltningen.

– Självklart gäller kommunens alkoholpolicy även på julgåvor och hädanefter kommer det att finnas restriktioner på presentkorten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.