Hör Jimmy Jansson (S) ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna berätta hur han ser på det i klippet. Foto: SVT/Amir Nabizadeh/TT

Kommunernas utökade krogtider stoppas efter nya restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Flera kommuner i Sörmland låtit krogar med serveringstillstånd ha öppet längre trots det utfärdade alkoholförbudet. Nu stoppar Folkhälsomyndigheten möjligheterna för restauranger att ha öppet längre än till 20:30.

Så sent som för fem dagar sedan rapporterade vi om att Trosa och Eskilstuna anslöt till Katrineholms och Strängnäs hållning att låta krögare ha öppet längre än till 20:30 trots att alkoholförbud gäller efter 20:00.

Men enligt nya restriktioner som presenterades i dag kommer alla restauranger och kaféer stänga 20:30. Åtgärden föreslås träda i kraft på måndag. Matställen kommer däremot att kunna fortsätta leverera mat för avhämtning.

Coronaviruset i Sörmland

– Det är inte så chockerande att det kommer ett förtydligande kring det här med tanke på att det har varit otroligt spretigt, säger Jimmy Jansson (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.

Se klippet för att se hur Jimmy Jansson ser på beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet