Dag Bergentoft (M) och Inge Ståhlgren (S) har olika syn på ordförandeskapet i Oxelösunds kommunala bolag. Foto: Bosse Carlqvist, SVT

Konflikt om ordförandeskap i Oxelösundsbolag

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Oxelösund har nominerat Benita Vikström till ordförandeposten i det kommunala bolaget Kustbostäder. Samtidigt som hon redan är ordförande i Oxelö energi. Det bäddar för intressekonflikt anser Allianspartierna och Moderaterna har nu nominerat egna kandidater.

Förslaget att det tidigare kommunalrådet Benita Vikström (S) ska vara ordförande i både Oxelö energi och Kustbostäder föll inte i god jord hos oppositionspartierna.

– Vi vill normalt sett inte lägga oss i de här nomineringarna. Men vi kommer inte rösta för det här för vi vill inte ha några intressekonflikter, säger Dag Bergentoft (M).

Oxelösund

S tror på samordning

Socialdemokraterna ser snarare fördelar.

– Det blir mer samordning och helhetssyn, det tror jag kan vara bra, säger Inge Ståhlgren (S).

På tisdagen klargjorde Moderaterna att de hellre ser Erik Zetterlund, tidigare vd för Oxelösunds hamn, som ordförande i Oxelö energi. I Kustbostäder vill de hellre ha Sten Orlander, tidigare bostadsdirektör i Botkyrka kommun.

Vem det blir i slutändan avgörs av kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oxelösund

Mer i ämnet