Programledaren Martin Emtenäs och artisten Stefan Sundström deltog i stadsmissionens konstmånad: ”Vi behöver få ut det vi bär på” Foto: SVT

Här rockar Stefan Sundström loss på stadsmissionen i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen avslutades konstmånaden på stadsmissionen i Nyköping med ett framträdande från artisten Stefan Sundström och programledaren Martin Emtenäs.

– Vi tror att konst gör skillnad och försöker skapa en kreativ miljö så att man helt kravlöst kan testa, säger Linda Engström, konstnär och projektledare.

I fyra veckor har människor i utsatthet och utanförskap fått möjligheten att delta i olika workshops på stadsmissionen. Besökarna har fått skapa i lera, ord, foto och måleri.

– Vi är alla olika. För vissa har det fallit sig helt naturligt att sätta sig med lera och vissa har tyckt det varit roligt att måla vidare på redan befintlig konst som vi fått från second hand-butiken, säger Linda Engström.

Programledaren och författaren Martin Emtenäs och artisten Stefan Sundström tycker att projektet är viktigt. Hör dem i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.