Polisen slog till mot sexhandel i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde under torsdagskvällen och natten till fredagen en insats vid ett hotell i Eskilstuna, där en man i 30-årsåldern greps misstänkt för grovt koppleri. Ytterligare fyra män, varav tre är bosatta i Eskilstuna, greps misstänkta för köp av sexuell tjänst. De misstänkta sexköparna har sedermera släppts efter förhör – medan den kopplerimisstänkta mannen anhållits.

Operationen, som Eskilstunapolisen kallar insats fisknät, resulterade i fem gripanden under torsdagskvällen och natten till fredagen.

– De greps i anslutning till ett hotell. Insatsen har pågått under veckan och är en lokal insats i Eskilstuna, säger insatsledaren Robert Junttila.

Utredningen är i tidigt skede

Han poängterar att ärendet är färskt, och vill därför inte gå ut med närmare information om den kopplerimisstänkta mannen, eller om hur insatsen gick till.

Koppleri indikerar att det rör sig om människohandel, kan man säga något om det i nuläget?

– Jag kan inte säga hur det är i det enskilda fallet än så länge, men generellt handlar det ofta om människohandel i botten, säger Robert Junttila.

Är fler gripanden att vänta?

– Det beror på hur utredningen utvecklas.

Kvinnor förhörda

Ett antal kvinnor har förhörts som vittnen i samband med insatsen.

– De följer samma mönster som de flesta kvinnor vi stöter på i den här typen av ärenden, och man kan misstänka att de inte mår så bra, konstaterar Robert Junttila.

Huruvida männen som misstänks för köp av sexuella tjänster erkänt brott är ännu inte känt. Inga misstankar har riktats mot hotellet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer