Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bussen som personbilen krockade med. Båda fordonen fattade eld och personbilen var under lördagsmorgonen bortforslad från platsen. Foto: Matthias Johansson/SVT

Körde ifrån polisen – dog efter krasch med buss i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Bilföraren flydde från polisen i samband med en fordonskontroll. Kort senare krockade bilen med en gasbuss – och både bilen och bussen började brinna, en person dog.

Larmet kom till polisen klockan 23.18 på fredagskvällen.

De hade då försökt stoppa en personbil för en kontroll men föraren körde ifrån dem. Polispatrullen körde efter bilen men tappade den ur sikte strax innan kollisionen. Ett par minuter senare krockade bilen med en gasbuss på väg 900 i höjd med Kjula, skriver polisen på sin hemsida.

Inga passagerare

Det fanns inga passagerare ombord på bussen. Däremot fattade båda fordonen eld.

På lördagsmorgonen kunde polisen bekräfta att föraren av personbilen avlidit i samband med olyckan. Utredningen leds nu framöver av åklagare vid särskilda åklagarkammaren.

Anledningen till att ärendet hamnat på särskilda åklagarkammaren är att det handlar om en dödsolycka där polis varit inblandad. Så sker alltid i samband med sådana här olyckor, enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

På grund av förundersökningssekretess vill inte åklagaren berätta några detaljer om olyckan.

Tog sig ut genom fönster

Transdev är företaget som bussföraren tillhör. Företaget kör i sin tur bussarna åt kollektivtrafikbolaget Sörmlandstrafiken.

Den olycksinblandade bussen var en linjebuss som använde gas som drivmedel. I samband olyckan började den brinna kraftigt.

– Föraren mår bra efter omständigheterna, men det är klart att det var en chockartad upplevelse, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev.

Enligt henne hann föraren uppfatta att det kom en bil farande och hann stanna till.

– Föraren såg att en bil kom snabbt och agerade, utifrån vad jag förstår, rådigt. Men det gick inte att väja. Vad jag förstår tog han sig ut genom fönstret innan det började brinna. Han fick lite glassplitter på sig.

Vägen ska lagas

I samband med olyckan stängdes väg 900 av för trafik. Efter att saneringsarbete skett på platsen har Trafikverket påbörjat reparation av vägbanan som påverkades av branden vid olyckan. Arbetet väntas vara avslutat under måndagseftermiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer