Polisbil påkörd under lång biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan tre på natten till onsdag stoppade en polispatrull en bilist mellan Nyköping och Arnö. Föraren flydde från platsen och polisen följde efter i en biljakt.

När polisen stoppade bilisten för att kontrollera hans fordon visade det sig att bilen hade körförbud.

Föraren försökte då fly från polisen och det startade ett förföljande som tog slut söder om Nyköping vid Arnö.

Nyköping

– Men då försökte den misstänkte slå sönder polisbilen eller få krockkuddarna att utlösa genom att backa in i den, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Flydde in i skogen till fots

Efter att bilisten kört på polisbilen fortsatte han flykten och jakten tog vid igen. Vid Nävekvarn lämnade mannen sin bil och flydde till fots in i skogen.

Polisen tillkallade en hundpatrull och mannen greps vid halv fem-tiden.

Polisen fick uppsöka vård

Mannen är i 20-årsåldern och sedan tidigare känd hos polisen. Det är ännu oklart om han var påverkad och det finns ännu ingen brottsrubricering.

När biljakten var avslutad åkte polispatrullen in till Nyköpings lasarett för att få vård.

– De ska ha känt av spänningar i nacken och åkte till lasarettet för att kolla upp det och få det dokumenterat. Men jag kan inte säga något om hur allvarliga skador det handlar om, säger Torbjörn Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet