Villan kommer att brinna ner helt. Räddningstjänsten koncentrerar sig på att hindra elden från att sprida sig. Foto: Sören Nilsson

Kraftig villabrand i Trosa – huset är helt övertänd

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten från Nyköping, Trosa och Tystberga bekämpar en brand i ett bostadshus öster om Tystberga i Trosa kommun.

Elden ska ha startat i köket vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen. En person befann sig i villan men lyckades ta sig ut för egen maskin. Hen kunde också rädda en hund från byggnaden.

Hindra spridning

– Huset är helt övertänd. Vi kommer inte att kunna rädda det utan låter det brinna ner och jobbar med att elden inte ska sprida sig, säger Henrik Dewoon Thorén, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Trosa

Inte långt från den brinnande villan finns flera andra byggnader, bland annat bostadshus. De har dock inte evakuerats.

Henrik Dewoon Thorén berättar att vädret försvårar släckningsarbetet. Vinden i kombination med att rutorna i det brinnande huset har gått sönder gör att elden får fri tillgång till syre.

Vinden åt rätt håll

– Men det är till vår fördel att de andra byggnaderna inte ligger i vindens riktning, säger Henrik Dewoon Thorén.

Vid 20-tiden hade huset rasat ihop.

Släckningsarbetet och den efterföljande bevakningen väntas pågå hela natten. Som mest har 15–20 brandmän befunnit sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trosa

Mer i ämnet