Ulf Kristersson. Foto: TT

Kristersson: Inte kandidat

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas ekonomisk politiska talesperson Ulf Kristersson, Strängnäs, nämns ofta som en möjlig efterträdare om Anna Kinberg Batra skulle avgå. Men han ställer inte upp.

– Jag är inte partiledarkandidat och det har jag sagt förut också. Men det verkar vara lika svårt att bli ihågkommet varje gång, säger den ekonomisk politiske talespersonen Ulf Kristersson till TT.

På torsdagen meddelade hans eget länsförbund i Sörmland att man vill att Kinberg Batra avgår. Kristersson säger dock att han är bekymrad över det läge partiet befinner sig i.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

– Det är en destruktiv och tråkig situation. Vi har verkligen problem på riktigt, men det tycker jag att vi borde diskutera i lugn och ro och i sansat format, med varandra och inte om varandra, säger Kristersson.

Han säger att han har backat upp sin partiledare offentligt, även nu.

– Det har jag visst gjort. Till alla som har frågat mig om jag har förtroende för Anna har jag sagt ja, sist alldeles nyss i radio.

Ulf Kristersson bor i Strängnäs och är uppvuxen i Torshälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet