Foto: SVT/Erika Gerdemark

Kronprinsessan besöker Folk och Kultur i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

I februari arrangeras Folk och kultur för tredje gången i Eskilstuna. Nu står det klart att kronprinsessan Victoria besöker konventet under första dagen, den 5 februari.

Bakom Folk och kultur står Länsteatrarna i Sverige, Regional musik i Sverige, Länsmuseernas samarbetsråd och Region Sörmland. Årets Folk och kultur är fyllt med 126 programpunkter och en av dem är alltså ett besök av kronprinsessan, som beskrivs som ”konventets officiella beskyddare”.

– Det handlar om ett uttalat stöd till Folk och kultur och kronprinsessan kommer närvara på invigningen, säger Sofia Johansson, presskontakt för Folk och Kultur.

På onsdagen stod det också klart att skådespelaren William Spetz, författaren och tidigare toppmoderaten Per Schlingmann och politikerna Per Bolund (MP) och Jonas Sjöstedt (V) kommer att delta i konventet. Folk och kultur arrangeras främst i Munktellområdet i Eskilstuna mellan den 5 och den 8 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer