Kultursatsning på unga gör skillnad

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna satsar brett på kultur för unga i de utsatta stadsdelarna och idag diskuterades satsningen på Folk och Kultur.

Maria Svensson (S) kultur- och fritidsnämndens ordförande berättar idag om vad som uppnåtts med kommunens kultursatsning på unga.

– Vi flyttar ut kulturen till stadsdelarna. Kreativ verksamhet skapar en delaktighet i samhället. Jag kan berätta om exempel från Årby och Lagersberg där konstnärer tillsammans med boende gjort ett fantastiskt arbete, säger Maria Svensson.

Många aktiviteter i Fröslunda

Fröslunda är en av stadsdelarna som prioriteras. På Mötesplatsen Fröet har några av deltagarna i eftermiddagens seminarium samlats för att konkretisera vad som uppnåtts med kommunens ungdomssatsning. Ett brett utbud av kultur för stadsdelarnas unga presenterades. Till exempel resulterade en workshop på temat foto i att en kille började studera media.

– För honom blev det väldigt betydelsefullt. Många ser upp till honom nu och tycker att han gjorde en spännande resa och vill göra samma sak, säger Maria Hallberg, Konstmuséet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.