Kvarglömd 90-åring brännskadad och amputerad

Uppdaterad
Publicerad

En dement 90-årig man blev i somras kvarglömd på en balkong på sitt äldreboende i Torshälla. Han blev brännskadad och har sedan behövt amputeras två gånger om, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Mannen sitter i rullstol och har inte förmåga att ropa på hjälp. Han blev sittandes på den inglasade balkongen och rören på hans rullstol misstänks ha blivit heta i solen vilket gav svåra brännskador på foten.

Först tvingades läkare amputera stortån på den foten. Operationen följdes av komplikationer som gjorde att man nu har behövt kapa halva 90-åringens ben vid knät.

Allvarligt missförhållande

Eskilstuna kommun har utrett saken och funnit ett allvarligt missförhållande, där omsorgspersonalen inte kommunicerat tillräckligt och fått bristande introduktion. Händelsen har anmälts enligt lex Sarah och kommer att utredas av Inspektionen för vård och omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer