Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagare Jessica Wenna säger att mellan 30 och 40 kvinnor arbetat på den massagesalong i Eskilstuna kommun som misstänks vara basen i en större sexköpshärva. Foto: SVT/Maria Lapenkova

Kvinna åtalas i sexbrottshärva på massagesalong i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har väckt åtal i den stora kopplerihärva som misstänks ha utgått från en massagesalong i Eskilstuna kommun. Enligt åklagaren har minst 100 män köpt sex vid salongen.

Det var i början av sommaren som polisen slog till mot massagesalongen i Eskilstuna kommun. I samband med tillslaget greps en kvinna i 40-årsåldern. Kvinnan kom att misstänkas för grovt koppleri och anhölls och häktades för misstankarna.

Enligt det åtal som på onsdagen lämnades in vid tingsrätten i Eskilstuna ska det ha skett ett flertal sexköp vid massagesalongen. Åklagare Jessica Wenna har tidigare sagt att det handlar om över 100 män. Många av männen misstänks ha köpt sex vid ett flertal tillfällen.

Inbringat hundratusentals kronor

Flera av männen har erkänt och redan fått så kallade strafförelägganden för sexköp. Det vill säga en form av böter.

Enligt åtalet har sexköpsverksamheten inbringat runt 400 000 kronor.

Det är en siffra som försvaret ställer sig tveksam till. Det finns flera orsaker till att pengar hamnat på den misstänkta kvinnans konto, menar hennes advokat Thomas Jönsson.

– Hon har erkänt att hon tagit vissa ersättningar svart och det har bestått i att man kunnat köpa presentkort och köpt flera massagetillfällen vid ett och samma tillfälle.

Nekar till brott

Advokat Jönsson säger också att hans klient har fått in pengar på sitt privata konto som härrör från sexköp från andra personer i verksamheten, men att hon aldrig fått veta att det handlar om pengar för sex. Kvinnan nekar till brott.

Åklagaren menar att personal som utfört de sexuella tjänsterna bott i lokalerna under ”primitiva” förhållanden.

– Det har bland annat inte funnits möjlighet att laga mat, utan de har fått mat av den misstänkta kvinnan, säger åklagare Jessica Wenna.

Bevisningen i målet bygger till stor del på swish-betalningar där kunder först sägs ha betalat in ett belopp för en massagetjänst och sedan skickat ett annat belopp till den misstänkta kvinnan – pengar som ska vara betalning för sexuella tjänster.

Grovt koppleri

Det finns också vittnen i utredningen. Bland annat män som känt till hur sexköpen gått till och en kvinna som själv sålt sex.

Kvinnan i 40-årsåldern åtalas för grovt koppleri.

Åtalet handlar också om att åklagaren vill att kvinnan ska betala så kallad företagsbot och få näringsförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer