Äldre dam bestulen på sitt bankkort av bedragare

Publicerad

En kvinna i Årby i Eskilstuna fick sitt kort stulet från sitt hem under måndagsförmiddagen. Tjuven, som utgav sig vara där för att byta brandvarnare, fick dock inte med sig några pengar, då kvinnan var snabb med att spärra sitt bankkort.

Det var vid 10:30-tiden under måndagen som polisen fick samtal från kvinnan som hade blivit utsatt för ett bedrägeriförsök i sin bostad.

En man som påstått sig vara där för att byta brandvarnaren ringde på hos kvinnan. Med sig hade han en icke-fungerande kortläsare och lade kvinnans kortkod på minnet när han såg henne slå den på kortläsaren. Kort därpå lämnade mannen bostaden med kvinnans bankkort i högsta hugg.

Brottsoffret var snabb på bollen och förstod vad som hade hänt. Hon spärrade sitt bankkort innan tjuven hann stjäla några pengar. Därefter anmälde hon händelsen till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.