Arkivbild. Foto: Kolbjörn Lindberg/SVT

Kvinna klagar på pruttande grannar hos Hyresnämnden

Publicerad

En kvinna i Eskilstuna som under lång tid ansett sig störd av sina grannar har vänt sig till Hyresnämnden med krav på att hyresvärden ska flytta på grannarna. Bland annat menar hon att grannarna är högljudda, sprejar i huset och ”verkar ligga/sitta på golvet och 'släppa väder' gång på gång”.

Kvinnan har tidigare vänt sig till Hyresnämnden och begärt att hyresvärden ska flytta på familjen. Bostadsbolaget ansåg då inte att det fanns skäl för uppsägning, men erbjöd medlingssamtal och hade även ett möte med kvinnans grannar.

Krav på grannarna

Den gången mynnade ärendet ut i en överenskommelse där hyresvärden åtog sig att prata med grannarna om att det ska vara tyst och lugnt på kvällarna, att de måste sluta spreja i huset och att de ska låta kvinnan vara ifred. Utifrån den överenskommelsen menade Hyresnämnden att ärendet var avslutat.

Men nu har kvinnan återigen vänt sig till Hyresnämnden med krav på att hyresvärden ska se till att grannarna flyttar. Hon menar att problemen med störningar av olika slag har förvärrats.

Tackat nej till medling

Hyresvärden menar dock att de fullföljt beslutet i Hyresnämnden genom att prata med grannfamiljen.

– Vi har även erbjudit en opartisk grannmedling mellan de två parterna, som kvinnan har tackat nej till, säger Gerd Sahlberg, förvaltare på bostadsbolaget K-Fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer