En kvinna döms till böter efter att hon haft en liftare på biltaket och en annan tjej som hängde ut genom bilrutan. Foto: Ur polisens förundersökning

Kvinna hade liftare på biltaket – åtalas för trafikbrott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern har åtalats för vårdslöshet i trafik efter att ha kört en bil med en liftare på taket i centrala Strängnäs.

Det var den 24 juli förra året som händelsen inträffade. Kvinnan var vid hamnen i Strängnäs när hon träffade två tjejer som ville ha skjuts. Föraren gick med på att skjutsa dem.

Efter en stund frågade en av tjejerna om hon fick sitta på taket då hon tyckte att det skulle vara en ”rolig grej”, enligt förhör. Föraren var till en början tveksam men gick till slut med på det. Då la sig en av tjejerna på biltaket och den andra klättrade ut och hängde ut genom rutan.

”Det var dumt”

Ett vittne som befann sig i närheten såg händelsen och tog ett foto på bilen. Enligt vittnet färdades bilen i 30-40 kilometer i timmen. Men föraren själv menar att den uppgiften inte stämmer och att hon körde i 20 kilometer i timmen för att undvika att det skulle ske en olycka.

I polisförhör har hon också uppgett att hon då tyckte att det var en rolig grej men att hon ångrar sig efteråt och att det var dumt.

Hon har även uppgett att hon erkänner brott och går med på att betala böter om 2 800 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.